Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUTORIAL] Dungeon

Speeedzio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj w moim poradniku do gry Terraria.

Dzisiaj omówimy sobie tzw. "Dungeony".

Co to jest?

Dungeon, są to tzw. lochy w których możemy znaleźć dobre przedmioty, możemy w nich także, znaleźć dużo szkieletów, magików etc. Lochów bronią Skeletron Head, których praktycznie nie da się pokonać, gdyż zadają 10 000obrażeń.

WSKAZÓWKA

W nocy Skeletron Head, zadaje tyle obrażen ile zadaje normalny Skeletron, czyli o wiele mniej. Dobrą techniką jest zejście na dół, zebranie skrzynek i ucieczka.

Jak dojść do Dungeon'a?

Jest on zazwyczaj po lewej, lub prawej stronie mapy, polecam stworzyć małą mapę i iść w lewo, bądź prawo. Generator map ZAWSZE wygeneruje Ci mapę z Dungeon'em.

Jak uniknąć Skeletron Head'ów?

Pierwszą rzeczą, jest znalezienie Dungeon'a, następnie musimy poczekać na noc. Gdy już zajdzie noc, klikamy prawym na Oldman'a, a on przemienia się w Skeletron'a. Skeletron ma głowę i dwie ręce. Głowa ma 6000 punktów życia, a ręce po 3000.

Jak najlepiej bić Skeletron'a?

Bardzo dobrym rozwiązaniem jest zrobienie platform, gdyż często Skeletron leci do góry, przydają się też Rocket Boot'sy. Ja zazwyczaj ubijam Skeletron'a, korzystając z Muramas'y, Blue Moon'a oraz strzał (ognistych).

Jakie przedmioty znajdują się w skrzyniach?

Jest ich masa! Możemy znaleźć m.in: Muramasa, Blue Moon, Aqua Scepter, Magic Missle i wiele, wiele więcej!

Czemu warto tam chodzić?

Ja z jednego Skeletrona + lochów, wynosiłem ok. 25 złota (Gold Coin), oraz bardzo dobre przedmioty, które sprzedawałem u Merchant'a.

Wideo

Jeżeli chcesz zobaczyć, jak wygląda Skeletron i jak się go ubija + zobaczyć lochy, zobacz ten film:

http://www.youtube.com/watch?v=0vz-8ke0xjQ

(NIE JEST TO FILM, MOJEGO AUTORSTWA, MAM ZGODĘ NA OPUBLIKOWANIE GO TUTAJ)

Sądzę, że poradnik jest przejrzysty i miły dla oka, zaraz postaram się napisać drugi o początkach gry

Pozdrawiam,

Patryk

Opublikowano

nie zadają 10000 tylko 9999

skeletron hands mają po 1200 hp a nie 3000 hp skąd to wziąłeś ?

po pracuj troche nad czcionką i ogarnij to jakoś

33876.png

32891.gif

33268.png

33886.png

Dajcie "+" jeśli pomogłem :D

mca.pngmca.png

Opublikowano

Gdyby odjąć, całą twoją obronę i pójść na nie na 'czysto' to zadadzą Ci one 9999 punktów życia, ale w zaokrągleniu jest to 10 000, dlatego tak napisałem.

Dla mnie, poradnik jest estetyczny, czcionka jest idealna do poradników, wszystko co ważne to pogrubione, a pytania są pogrubione + dodana większa czcionka.

Opublikowano

Bardzo dobry poradnik. Przyda się dla początkujących graczy :) Zadam takie jedno pytanko : gdy idę max. w prawo mam korozję(czy jak to się pisze) i takie wieeeelkie dziury, trudno przejść na drugą stronę, bo jak robie "mostek" z drewna, to mnie potworki atakują, a jak idę max. w lewo to mam wieeeelką górę, przez którą nie umiem przejść(i tam jest też coś w rodzaju lochów tylko z ziemii i slimy tam są).

Leci plusik :)

@offtop

Przecież ty masz sygnaturę! :)

34i5tub.png
Opublikowano

Poradnik dobry , tylko jak dla mnie ta czcionka trochę za duża.

Dodaj , że w nocy głowy skeletrona walą nie 9999 obrażeń , a tyle ile skeletron normalny.

Ja zawsze robię tak , że w nocy wskakuje do dungeona , omijam czaszki i zabieram itemki z skrzynek.

Zbieram plusy , kliknij

add.png

[Tut] Jak zrobić poprawnie port forwarding ( przekierowywanie portów )

- Potrzebne przy stawianiu serwerów no hamachi

http://www.mpcforum....ort-forwarding/

mca.png

Opublikowano

@Krashu.

Dzięki za miłe słowa. Być może jest to dżungla, jeżeli zmienia się tło na zielone i drzewa także mają ostry zielony kolor, to znaczy że masz dżunglę. W niej możesz spotkać 'Jungle Slime', które mają 60 punktów życia. I niestety, mam sygnaturkę. :<

@Halendor

Za chwilę zmienie czcionkę pytań na '6'. Nie słyszałem o tym, że w nocy głowy Skeletron'a, walą tyle ile normalnie. Dzięki za wskazówkę, przyda się bardzo!

Opublikowano

Tut b. dobry :) ja ogólnie gram z kolegami w terrarię i ostatnio ubiliśmy we 2 Skeletrona i padłem tylko raz (byłem w Shadow Secie (ten z Demonite)) i głównie go waliłem ze Starfury, Thorn Chakrum i Ball'o'hurt ;D

Starfury można znaleźć w skrzyniach na wyspach (ja 2 znalazłem, jeden dałem koledze), Thorn Chakrum robimy z Jungle Roses i Stingerów. Ball'o'hurt często wypada z Shadow Orb. Aha, pocisnąłem go jeszcze troche z Blade of grass (Silver broad sword + Jungle Roses + Stingery). Mój kumpel go głównie cisnął z Demon Bow (łuk z Demonite) i Unholy arrow (strzały zrobione z worm tooth'a). Moim zdaniem samo ubicie Skeletrona jest dużo lepszym sposobem niż bicie czaszek bo z czaszkami ciężko a tak można spenetrować calutkie lochy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...